Centro terápico multidisciplinar 
   
     
 
   TÈCNICA ALEXANDER
 
TÈCNICA ALEXANDER > Pedagogia de la Salut
     
Professor



Xavier Ortiz ( Professor)

Tècnica Alexander.

Tel.: 932444638
www.tecnicalexander.com
x-ortiz@cap-c.com

Sala de Tècnica Alexander

 
 

Contactar Xavier Ortiz

 


 
Nom:
Cognoms:
Teléfon:
E-mail:
   
Consulta:
Cliente del centre: No
   
 
 
Los datos introducidos en este apartado son confidenciales según la ley de protección de datos 15/1999 y solo podrán ser usadas por capc. Si deseas darte de baja de nuestra base de datos solo tienes que enviarnos un e-mail con tu petición.
 




 

 
L'objectiu de la meva tècnica no és alliberar-se de tensions, sinó reorganitzar-les fent d'elles una font d'energia i satisfacció."
(F.M. Alexander)
De què es tracta?

Sovint ens queixem que al final del dia que tenim carregades les espatlles, ens fa mal l'esquena, sortim d'una xerrada afònics o simplement ens sentim cansats, carregats i molestos. La mena de vida que portem ens estressa, o neguiteja, tot sembla que hagi de d'estar fet per “abans d'ahir” . En definitiva sense adonar-nos estem fent que el nostre cos treballi més del que pot. No és que vulguem fer mal al nostre cos, el que passa és que el fem treballar més del compte i com que ja ens hem acostumat, simplement no ho notem. El preu, però, al cap d'un temps, són aquests mals, aquestes molèsties, que poc a poc i sense adonar-nos van minant el nostre benestar i fins i tot repercuteixen en la nostra personalitat. Quan un no es troba bé, el caràcter canvia, es fa més agre, tot ens molesta més, deixem de descansar convenientment i estem menys amables, tant amb nosaltres mateixos com amb les persones del nostre entorn. No és que siguem així; el problema és que tot aquest malestar general es tradueix també al caràcter.

Per exemple: Hi ha un hàbit molt comú entre les persones: tensar el coll. A primera vista no sembla que sigui res estrany.. Quan ens asseiem, o parlem, o ens aixequem o caminem, o mengem, o en tots els actes de la vida quotidiana el coll es tensa i la columna vertebral (que va del coll a la cadera) s'encongeix.

Si aquest hàbit es repeteix cada dia, cada setmana, cada mes , i any rera any, resulta que estem tensant el coll constantment i de tant fer-ho ja no ho notem. Al cap d'un temps en trobem que hem anat encongint el nostre cos però com que no érem conscient no hem fet el treball de “desencongir-lo”. El resultat pot ser des de mals al les cervicals a restrenyiment passant per mals d'esquena, males postures i fins i tot problemes amb la veu i la respiració. Quan anem al metge, ens recepten medicaments per desinflamar les zones que ens fan mal, però quasi mai ens diuen on és l'origen del dolor. Sovint aquest origen rau en “com fem servir el nostre cos”. Si constantment els constrenyem i l'encongim tard o d'hora ens avisarà que alguna cosa va malament. Si no som capaços de detectar “quan” ens fem mal, tampoc serem capaços de deixar de fer el que ens perjudica.

La tècnica Alexander es proporciona les eines per observar detingudament què és el que fem amb el nostre cos. Podem aprendre a observar-lo amb una gran lent d'augment, de manera que podem notar si l'encongim , si el fem treballar massa, si ens tensem, com ho fem, quan ho fem, ens permet fer una radiografia exacte de com ens movem i quan i com ens perjudiquem. Amb aquesta eina tan precisa podrem valorar i prendre decisions que abans degut a que no ho notàvem no podíem prendre. I naturalment prevenir tota aquest mals que abans ens provocàvem sense ser-ne conscients.

Amb la tècnica Alexander podem iniciar el procés d'aprendre a reconèixer i reduir l'efecte de tots aquests hàbits que ens perjudiquen.

Què s'aprèn i com?
El treball es basa a detectar què és el que nosaltres estem fent de més per començar el subtil procés de deixar de fer-ho. S'observa detingudament on es produeixen els desequilibris musculars, es fa descobrir a l'alumne com és ell qui intervé i es causa a sí mateix el mal i, a poc a poc, s'inicia el procés de deixar de fer allò que interfereix en el bon funcionament de l'organisme i que és, probablement, la causa del problema. 
Qui acudeix a les classes - Classes

S'acudeix al professor de la tècnica Alexander per una àmplia varietat de motius, per bé que se'n podrien destacar dos grans grups:

*Millora d'habilitats
Actors, músics, mestres, ballarins, cantants, models, atletes, golfistes, genets, conferenciants, polítics, venedors, etc., que necessiten tenir bona presència i una actitud còmoda i segura en la seva activitat.

*Malestar
Persones que pateixen problemes derivats de la sobretensió: mal d'esquena, mala postura, afonia, cervicals, lumbàlgies, hèrnies, estrenyiment, asma, migranyes o estrès, . D'altres que sofreixen alteracions en el caràcter: ansietat, inseguretat o baixa autoestima. També hi acudeixen molts alumnes que complementen l'aprenentatge de la tècnica Alexander amb fisioteràpia o psicoteràpia, així com dones embarassades.

Classes


Les classes de tècnica Alexander s'imparteixen individualment per bé que també s'ofereixen cursets d'introducció per a grups. La durada d'una classe és de 30 a 45 minuts aproximadament i no és necessari vestir cap mena de roba especial mentre la que es dugui no dificulti en excés el moviment.

Es recomana un mínim d'una classe per setmana al principi, però a mesura que l'alumne va familiaritzant-se amb el treball, les lliçons es poden espaiar. De tota manera l'Associació de Professors de la Tècnica Alexander (STAT) recomana un mínim de 20 a 30 classes per poder adquirir un control efectiu sobre el funcionament de l'organisme. 

XAVIER ORTIZ

 

 

Xavier Ortiz va nèixer a Barcelona l'any 1960. Es actor y professor de la tècnica Alexander.Va Estudiar interpretació a l'Estudi Nancy Tuñón a l'Institut del Teatre de Barcelona. Tamié estudià interpretació y tècniques de veu amb Karen Wenthword y Michael McAllion a Londres.

Es graduà com a professor de tècnica Alexander a "The Constructive Teaching Centre" sota la direcció de Walter Carrington, alumne directe de F.M. Alexander. Es membre fundador de APTAE (Asociación de Profesores de Técnica Alexander de España) y membre actiu de STAT (Socyety of Teachers of the Alexander Technique).

En la actualitat escriu, dona conferencies y tallers de tècnica Alexander per tota Espanya i regularment a l'Escola d'Expressió i Psicomotricitat de Barcelona, l'Estudi de teatre Nancy Tuñon, y classes particulars en el Centre d'Analisi Psico-Corporal de Barcelona, tasques que combina la seva activitat artística.

Tel: 93 244 46 38
654 91 84 85 (Barcelona)
http://www.tecnicalexander.com
info@tecnicalexander.com

     
All rigts reserved - Design ATZAVARA SLL 2006 ©